Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014
Νικήτας Καυκιός, Ανεμογραφίες, Αυτογνωσία και Θείος Έρωτας

Οι  Ανεμογραφίες απευθύνονται στον σύγχρονο άνθρωπο ο οποίος προβληματίζεται, αμφιβάλλει και αναζητά τον Θεό, την Αλήθεια και τη χαρά. Οι σκέψεις που παρουσιάζονται αναδύονται μέσα από την Μελέτη της Ορθόδοξης παράδοσης, την ψυχοθεραπευτική εμπειρία, την φιλοσοφική αναζήτηση και τα προσωπικά βιώματα του συγγραφέα. Πρόθεση του συγγραφέα μέσα από το βιβλίο αυτό είναι να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης, ότι ο Θεός είναι μόνο Αγάπη και ότι θα μπορέσει να βαδίζει στον Ορθόδοξο δρόμο ασκητικά αλλά και χαρούμενα, χωρίς να καταπιέζεται από εξουθενωτικές ενοχές για τις ανεπάρκειες του.
(Από την Εισαγωγή του βιβλίου) "Πρόθεση μου είναι να βοηθήσω τους αναγνώστες να συνειδητοποιήσουν ότι ο Θεός είναι μόνο Αγάπη και ότι μπορούν να βαδίζουν στον Ορθόδοξο δρόμο ασκητικά αλλά και χαρούμενα, χωρίς να καταπιέζονται από εξουθενωτικές ενοχές για τις ανεπάρκείες τους. Υπογραμμίζω ότι αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι η επίτευξη της αρετής όσο η επίγνωση των αδυναμιών και η ταπείνωση που την συνοδεύει" 

«Η σεμνότητα υπογραμμίζει την ομορφιά…….»
«Αν θες να γίνεις οπωσδήποτε δυστυχισμένος…… να επιδιώκεις την ατομική σου ευτυχία…»
«Μερικές φορές αυτό που «πρέπει» , μας εμποδίζει να δούμε αυτό που «είναι»……»
«Η πιο σύντομη οδός για τον Θεό είναι το αδιέξοδο……..»
«Μην εκλαμβάνεις την Ορθοδοξία σαν λιμάνι για να αράξεις, αλλά σαν πλοίο για να ταξιδέψεις πέρα από κάθε σύνορο. Μην ρίχνεις τις άγκυρες. Άνοιξε τα πανιά για το μεγάλο ταξίδι»

Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Αρμός.
Σελίδες: 208
Μέγεθος:13Χ20,5
Λιανική τιμή: 12,50
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου