Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Ορθόδοξα παιδικά βιβλία για τον Άγιο Βασίλη και την ΒασιλόπιτταΗ ιστορία της Βασιλόπιτας
Σειρά: Μικρά και Ορθόδοξα 
Κείμενο και Εικονογράφηση: Αίγλη-Αικατερίνη Ποταμίτου
Εκδόσεις Ποταμίτου
Σελίδες 16
Λιανική τιμή 2,00 ευρώ

Κάποτε, όταν ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας ήταν επίσκοπος στην Καισάρεια, πέρασε από εκείνα τα μέρη με το στρατό του ο σκληρόκαρδος αυτοκράτορας Ιουλιανός ο Παραβάτης.
Οι κάτοικοι της πόλεως βγήκαν να τον καλωσορίσουν και του προσέφεραν από το μόνο φαγητό τους: τρία κρίθινα ψωμιά.
Εκείνη η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, επειδή είχε μεγάλη ξηρασία.
Η ζωή του Αη-Βασίλη σαν παραμύθι
Εύα Καραντινού
Εκδόσεις Άγκυρα

σελ. 28
Λιανική τιμή 9,90 ευρώ

H αληθινή ιστορία της ζωής ενός ανθρώπου, που έφτασε στα πιο ψηλά αξιώματα της Eκκλησίας με τη σοφία, το έργο και τα θαύματά του έγινε ο πιο γνωστός κι αγαπημένος Άγιος σ' όλο τον κόσμο.
"Άγιος Bασίλης έρχεται από την Kαισαρεία
βαστά εικόνα και χαρτί, χαρτί και καλαμάρι..."

Μεγαλώνοντας με έναν Άγιο
Μέγας Βασίλειος, ο αγαπημένος των παιδιών
Μυρσίνη Βιβγγοπούλου
Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά, Μαρία Νασοπούλου
Εκδόσεις  Άθως Παιδικά
Σελ. 223
Λιανική τιμή: 12,60 ευρώ 


Η Μυρσίνη Βιγγοπούλου μας διηγείται την ιστορία του μικρού Βασίλη που μεγαλώνει διαβάζοντας ένα βιβλίο με τη ζωή του Μεγάλου Βασιλείου. Αυτό θα τον συγκινήσει και θα του δώσει θάρρος για ν' αντιμετωπίσει και θα του δώσει θάρρος για ν' αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες της ζωής του, έχοντας για συμπαράσταση το δάσκαλό του τον "κύριο Ακάθιστο" και τον γεμάτο πνεύμα θυσίας ιερέα του χωριού τους.
Η ιστορία αυτή μας μεταφέρει σε παλιότερους χρόνους για να θυμηθούμε μικροί και μεγάλοι, πώς περνούσε ο κόσμος στο χωριό και πώς ζούμε σήμερα στην πόλη. Οι γραφικοί χαρακτήρες των απλών ανθρώπων, τα ήθη, τα έθιμα και οι δοξασίες της κάθε εποχής, ξεδιπλώνονται παράλληλα με το βίο και τα θαύματα του Αγίου Βασιλείου.Ο Αη Βασίλης και ο Δάσκαλος

Ιακώβου Άννα 

Εκδόσεις Άθως ΠαιδικάΣελίδες 32
Λιανική τιμή: 7,00 ευρώ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και το χωριό ανάστατο. Τη φωτιά την άναψε ο Βασιλάκης μ' ένα του λόγο, καθώς μετρούσε την είσπραξη από τα κάλαντα. Η μάνα του βγήκε ανάστατη στους δρόμους και σήμανε συναγερμό. Όλοι μαζεύτηκαν από τους πιο μεγάλους ως τους πιο μικρούς και πήραν θέση. Από δω εκείνοι και από κει ο δάσκαλος με τον “Αϊ Βασίλη”. Μα ποιός δάσκαλος, και ποιός “Αϊ Βασίλης”; Και τι ήταν αυτό που τάραξε την ηρεμία του μικρού χωριού, παραμονή πρωτοχρονιάς;Ο Βασίλης κι ο Άι Βασίλης
Ελένη Λιντζαροπούλου
Εικονογράφηση: Μαρία Πεπονά
Εκδόσεις Παρρησία
Λιανική Τιμή: 8,00 ευρώ

Ένα βιβλίο που έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει Άγιος Βασίλης, μπορεί να θεωρηθεί παιδικό και πράγματι να είναι. Όμως το ερώτημα δεν είναι μόνο παιδικό. Ξεκινά από τη μικρή μας ηλικία και βασανίζει τα παιδιά και τα εγγόνια μας κάνοντας πολλά παιδικά μάτια να κλάψουν αλλά και πολλούς ενήλικες να αισθανθούν αμήχανοι και στριμωγμένοι μπροστά σ’ αυτό το ερώτημα.
Μέσα από τον τρυφερό και έγκυρο λόγο του βιβλίου, μαζί με το μικρό Βασίλη, μαθαίνουμε και οι μεγάλοι την ιστορία του Άι Βασίλη αλλά και του Santa Claus. Μαθαίνουμε πώς γεννήθηκε η σχέση των δύο με τα παιδιά και ανακαλύπτουμε την αληθινή απάντηση στο ερώτημα:
«Υπάρχει Άγιος Βασίλης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου