Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Οψοποιών μαγγανείαι ήγουν καλογηρική μαγειρική και ζαχαροπλαστικήΟψοποιών μαγγανείαι ήγουν καλογηρική μαγειρική και ζαχαροπλαστική
Αρχιμανδρίτου Δωσιθέου Κανέλλου
Ιερά Μονή Τατάρνης

[...] Οι συνταγές αυτές είναι προϊόν πείρας τριάντα και πλέον χρόνων. [...] Είναι συνταγές δοκιμασμένες στην πράξι, στο τηγάνι και στην κατσαρόλα. Δεν είναι του γραφείου. Απουσιάζουν όμως οι κρεατοσυνταγές γιατί τα μοναστήρια δεν κρεωφαγούν, οπότε αγνοούμε και τους τρόπους μαγειρέματος. Και μια γενική συνταγή: ο οδηγός μαγειρικής δεν κάνει τον μάγειρο, ως ουδέ μία γραμμή τον γεωμέτρην ή εις πλους τον θαλάττιον (τον θαλασσόλυκο) για να θυμηθούμε τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Η μαγειρική είναι παράδοσις και ταπείνωσις. [...] Ο τίτλος του βιβλίου είναι από τον ίδιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. «Οψοποιών μαγγανείαι» δηλαδή «μάγια των μαγείρων». [. . .] (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)

Δεκάτη έβδομη έκδοση του «νόστιμου» βιβλίου με εκατοντάδες συνταγές νηστίσιμων φαγητών (χωρίς κρέας) για όσους τηρούν τις σαρακοστές και όχι μόνον, γραμμένο με μεράκι από τον ηγούμενο της Ι.Μονής Τατάρνης και έμπειρο μάγειρο, π. Δοσίθεο.
Στο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Δοσίθεου υπάρχουν πάνω από 400 συνταγές.
Στο μεγαλύτερο μέρος τους συγκεντρωμένες συστηματικά από μοναστήρια, αλλά και δικές του.

Διάσταση: 28Χ21
Εξώφυλλο: Δεμένο
Σελίδες: 546
Λιανική τιμή: 35,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου