Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Το άγγιγμα του Αρχάγγελου

Το άγγιγμα του Αρχάγγελου, Πάνος Τσεπενέκας, Εκδόσεις Αρμός.
Μυστήριο η ζωή. Κι ο άνθρωπος μυστήριο μεγάλο.
Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που το μυστήριο φωτίζεται. Είναι οι στιγμές που συναντιούνται και σμίγουν οι διαδρομές των ανθρώπων.
Το φως για λίγο φανερώνει τα πρόσωπα και το μυστήριο ξεδιψά της ψυχής τα ανοίγματα. Και τότε σβήνονται όλες οι απορίες και τα ερωτηματικά.
Κι έστω για λίγο ανοίγει η θύρα του παραδείσου και η ζωή γίνεται αληθινή γιορτή.
"Το άγγιγμα του Αρχαγγέλου", μας ανοίγει για μια στιγμή αυτή την θύρα και μας κάνει όλους μύστες της αθανασίας.
Ημερ/νια 1ης έκδοσης: Ιούνιος 2015
Διάσταση: 13Χ20,5
Σελίδες: 384
Λιανική τιμή: 16,42
Φιλική κριτική από αναγνώστη (πηγή: Ηλεκτρονική σελίδα των εκδόσεων "Αρμός")
06/09/2015: Αντώνης Παπαγιάννης
Μόλις τελείωσα την ανάγνωση του βιβλίου "Το άγγιγμα του Αρχάγγελου", και ομολογώ ότι με ξάφνιασε ευχάριστα. Γραμμένο με τρόπο σύγχρονο και με γλώσσα απλή και συγχρόνως γλαφυρή, μεταδίδει πάμπολλα στοιχεία που με μια άλλη φόρμα μπορεί να έπαιρναν τη μορφή διδαχής. Ίσως ο χαρακτηρισμός 'μυθιστόρημα' να μην αποδίδει πλήρως το είδος του λόγου, αλλά πώς αλλιώς να το βαφτίσεις; Ο "γερο-Μιχαήλ" μου έφερε στο νου τον "Γεροστάθη" του Λέοντος Μελά, που κι εκείνος μέσα από διηγήσεις, παραβολές, ιστορίες μετέδιδε στους νέους του χωριού του πλούσια διδάγματα ιστορίας και πίστης και τρόπου ζωής. Η σωκρατική μέθοδος του διαλόγου οδηγεί με πειστικό τρόπο στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι η όλη εμπειρία του βιβλίου θα γίνει εύκολα αποδεκτή από τους νέους αναγνώστες της εποχής μας (προς τους οποίους, φαντάζομαι, κυρίως απευθύνεται ο συγγραφέας), χωρίς να σημαίνει αυτό ότι και οι μεγαλύτεροι δεν θα βγουν κερδισμένοι από την εντρύφηση σ' αυτό. Ευχαριστώντας τον Πάνο Τσεπενέκα για τον προσφορά του, θα συνιστούσα το βιβλίο αυτό ως κατάλληλο δώρο για καθέναν που προβληματίζεται και ζητάει οδηγό πλεύσης στη δύσκολη εποχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου