Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ

 
ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ
(Συλλογικός τόμος)
 
Είναι κοινή διαπίστωση ότι η ζωή του ανθρώπου μεταδίδεται και συντηρείται από κάποιες πηγές.
Μπορεί να τον χαρακτηρίζει η αυτάρκεια και το αυτεξούσιο, σε πάρα πολλά όμως κουβαλά δεσμευτική της ζωής του την πείρα και τη σοφία των προγόνων του.
Η καταφυγή σε αυτήν ίσως είναι ασυνείδητη και ανεπαίσθητη, κατευθύνει όμως και ζωογονεί την πορεία και τα διαβήματά του πολύ περισσότερο απ' όσο υποπτεύεται.
Εμείς είμαστε ευεργετημένοι επειδή έχουμε στην Ορθόδοξη Παράδοσή μας, Πατέρες, οι οποίοι μεταμορφώθηκαν σε κατά Χάριν Υιούς Θεού και μπορούμε σε κάθε εποχή, στο δικό μας "τώρα" να προστρέχουμε σ' αυτούς για να μάθουμε τι θα έλεγαν αν βρίσκονταν και αυτοί αντιμέτωποι με τα προβλήματά μας.
Δεν αναζητούμε μόνο το γράμμα των Πατέρων, αλλά και την αγάπη τους, προκειμένου να μεταμορφώσουν και εξαγιάσουν το εκάστοτε παρόν.
Οι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ θεωρούν ιστορική την στιγμή της έκδοσης και κυκλοφορίας αυτού του βιβλίου τους.
Ενός βιβλίου το οποίο περιλαμβάνει τις εισηγήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις  Ιερατικές Συνάξεις που οργάνωσε η  Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και  Αλμυρού κατά το ιεραποστολικό έτος 2012-13.
Συνάξεις "αναζητητών Πατερικού λόγου, λόγου ζωής, λόγου σοφίας, λόγου βιωμένου δόγματος, λόγου φλογερής πίστης για τον Δημιουργό του Παντός, λόγου φλογερής αγάπης για τον πλησίον, για τον συνάνθρωπο, για τον αδελφό".
Ευχή μας, το περιεχόμενο του βιβλίου, να αποτελέσει ευκαιρία βαθύτερης γνωριμίας με το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο Ορθόδοξο ήθος.
 
Από τις Εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
 
 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Συλλογικός τόμος γραμμένος από 17 εξέχουσες προσωπικότητες της Εκκλησιαστικής και Ακαδημαϊκής κοινότητας: Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Αρχιμ. Εφραίμ. Γ. Τριανταφυλόπουλος, Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης, Αρχιμ. Γρηγόριος Δ. Παπαθωμάς, Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός, Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς, Πρωτ. Βασίλειος Τσιμούρης, Πρωτ. Γεώργιος Δορμπαράκης, Πρωτ. Δημήτριος Κουτσουρής, Πρωτ. Σπυρίδων Βασιλάκος, Χρίστος Θ. Κρικώνης, Νικόλαος Εμμ. Τζιράκης, Βασίλειος Α. Τσίγκος, Κωνσταντίνος Κορναράκης.
 
Σελίδες: 376
Διάσταση: 17Χ24
Λιανική τιμή με ΦΠΑ 6,5%: 15,98 ευρώΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου